Most Viewed

Categories

40 vjetori i termetit ne Ulqin

Mali i Zi shenon sot 40 vjetorin e termetit katastrofal qe goditi vendin me 15 prill te vitit 1979. Termeti ishte i fuqise 7 balle te shkalles rihter, respektivisht 9 shkalle te merkalit dhe si pasoje e goditjes humben jeten 101 persona. Pasoja te renda termeti shkaktoi ne Ulqin, Tivar, Petrovac, Budve, Tivat, Kotor, Risan dhe Herceg Novi. Termeti shkaterroi komplekse hoteliere, objektet shendetesore, shtepi private dhe 240 objekte shkollore. Ne vecanti pasoja paten edhe monumentet kulturo historike, rrjetet rrugore dhe magjistrale. Ne kujtim te termetit te vitit 1979, sot me iniciative te Kuvendtit te Ulqinit dhe ne bashkepunim me arkivin e shtetit, do te hapet nje ekspozite dhe do te evokohen kujtime nga ajo dite.

Forgot Password