Most Viewed

Categories

Fillon Festivali “Skena Verore 2019”

Në Ulqin fillon Festivali tradicional “Skena Verore Ulqini 2019”

Gjatë stinës së verës qytete bregdetare në Mal të Zi organizojnë aktivitete të shumta kulturore. Kështu ndodh edhe me qytetin e Ulqinit, ku Kalaja shekullore bëhet pikë takimi e artistëve dhe krijuesve jo vetëm nga Mali i Zi, por edhe nga rajoni dhe më gjerë. Në Kala po ashtu të premten do të ngrohet sipari i Festivalit tradicional veror “ Skena Verore Ulqini 2019”, që këtë vit shënon 31-vjetorin e themelimit. Festivali është aktiviteti më i larmishëm në kalendarin kulturor të Ulqinit, i cili përcjell vlerat tek spektatorët dhe turistët. Në skenën e Festivalit bëhet shkëmbimi në mes kulturave dhe traditave e kjo është fytyra e vërtetë e qytetit multikulturor. Në hapjen solemne që këtë vit është pagëzuar me emrin “Nata Evropiane”, do të interpretojnë tenori i njohur nga Shqipëria. Kastriot Tusha,Egnatia Ensemble, si dhe sopranoja nga Ulqini, Gjylije Pelingu.

Forgot Password