Most Viewed

Categories

Emisija “Amaro Drom” – Nas put

Gost danasnje emisije Amaro Drom – Nas Put je Elvis Beriša osnivač Romske organizacije mladih “Koračajte sa nama – Phiren amenca” On je rođen u Podgorici, gdje je završio osnovnu i srednju školu. Zavrsio je osnovne studije i trenutno je na specijalistickim studijama na Pravnom Fakultetu na odsjeku za Bezbjednost i kriminalistiku.
Dolazi iz romske zajednice,završio novinarsku školu u Institutu za medije Crne Gore nakon čega je angažovan u Nedjeljniku Monitor kao novinar gdje je usavršio osnovne novinarske tehnike i forme, priređivanje vijesti i izvještaja, a potom je radio teme, analize i istraživanja i time doprinio ne samo informisanju javnosti o značajnim temama vezanim za poziciju Roma i Egipćana, već i drugih grupa i širih društvenih fenomena.
Učestvovao je na brojnim nacionalnim, međunarodnim i svjetskim obukama, seminarima i radionicama u oblasti diskriminacije, medija, azila i imigracija, ljudskih prava kao i bezbjednosti. Autor je publikacije “Nada jača od straha” izdate a kao koautor javlja se na više njih. Urednik je i voditelj TV emisije “U lavirintu”, serijal posvećen pitanjima Roma u Crnoj Gori i time postaje prvi romski urednik talk show emisije u Crnoj Gori.
Elvis Berisa je osnivač prvog romskog portala Romalitika preimenovanog u RomaNet. Svoje slobodno vrijeme koristi u osnaživanju mladih Roma i Romkinja da se uključe u društvenim tokovima života i kreiranju pozitivnih promjena u romskoj zajednici.

Emisiju sa Elvisom Berisa mozete slusati danas 15.03.2021 u 18:05 na FM 93.9 i na internetu: www.elitaradio.me

Forgot Password