Most Viewed

Categories

Ambasadorja e Republikës së Türkis në Mal të Zi Songul Ozan përfundoi mandatin e saj 4 vjeçar

 

Ambasadorja e Republikës Türkis në Mal të Zi Songul Ozan përfundoi mandatin e saj 4 vjeçar. Në  ditët e fundit të mandatit të saj ajo u takua me zyrtarët më të ëartë shtetërorë si me presidentin Millo Gukanvoiq, Kryeministrin Dritan Abazoviq dhe  disa lider të partive plitike. Në të gjitha këto takime u vlerësuan shumë marrëdhëniet e mira midis Malit të Zi dhe Türkis ku u shpreh sërisht dëshira dhe vullneti për avancimin e tyre në të gjitha fushat e jetës. Në letën e saj përshëndetëse Ambasadorja Ozan thesoi se në katër vitet e fundit ka pasur privilegjin dhe lumturinë të përfaqësoj me nder vendin e saj në Mal të Zi, i cili shquhet për natyrën e tij të bukur dhe humanizmin, me të cilin Tyrkije ka lidhje historike, kulturore dhe njerëzore. Jam veçanërisht e emocionuar dhe e kënaqur u shpreh ajo, që kam parë zhvillimin e marrëdhënieve tona në të gjitha fushat me mik dhe aleatin tonë Malin e Zi. Në këtë periudhë, që nga viti 2006 kur u vendosën marrëdhëniet tona diplomatike në Mal të Zi, ka pasur vizita që mund të konsiderohen si pika kthese sa i përket bashkëpunimit tonë dypalësh. Vizita e presidentit tonë të nderuar në Mal të Zi në gusht 2021 ishte historike. Gjithashtu, Presidenti i Malit të Zi Milo Gjukanoviq ka zhvilluar një vizitë pune në Tyrkije në dhjetor 2022. Dialogu politik dhe kontaktet e lartpërmendura hodhën themelet për përparim të rëndësishëm në marrëdhëniet tona dypalëshe. Gjithashtu, gjatë katër viteve janë realizuar vizita të shumta ndërshtetërore në nivele të zëvendëskryeministrit, ministrave dhe të tjerëve. Vizitat ndërshtetërore të Presidentit tonë të nderuar të Asamblesë së Madhe Kombëtare të Turqisë (GNA), Kryetarit të Parlamentit të Malit të Zi dhe parlamentarëve i dhanë dimensione të reja miqësisë sonë.

Në mjedisin e rreziqeve shumëdimensionale të shkaktuara nga epidemia globale e Covid-19 dhe lufta në Ukrainë, ne u përpoqëm të zbatonim politikën tonë të jashtme sipërmarrëse dhe humanitare në mënyrën më efektive. Në këtë kontekst, përfaqësimi i vendit tonë në Mal të Zi në mënyrën më të mirë të mundshme, ngritja e bashkëpunimit dypalësh me Malin e Zi në nivelin më të lartë në të gjitha fushat, si dhe ofrimi i shërbimeve cilësore konsullore për qytetarët tanë që jetojnë dhe punojnë këtu ishin prioritetet tona. Të vetëdijshëm për interesin dhe afërsinë që qeveria dhe populli malazez tregon ndaj vendit tonë, jemi përpjekur të përmirësojmë marrëdhëniet tona dypalëshe në të gjitha fushat, duke përfshirë atë politik, ekonomik, ushtarak, tregtar dhe kulturor, së bashku me këshilltarët tanë të nderuar, përfaqësues të Institucionet turke dhe kolegët e ambasadës. Dëshiroj të falënderoj autoritetet shtetërore dhe zyrtarët e Malit të Zi, të cilët gjithmonë kanë kontribuar në përpjekjet tona me bashkëpunimin dhe mbështetjen e tyre. Në një epidemi të rëndë si Covid-19 që ka prekur të gjithë botën, ne kemi zhvilluar miqësinë dhe bashkëpunimin tonë me Malin e Zi; dhe dëshmoi shembuj të mirë të solidaritetit të treguar nga populli turk në kohë të vështira. Ne punuam shumë së bashku për të kapërcyer epideminë me sa më pak dëme. Uroj që këto ditë të vështira, të cilat në masë të madhe i kemi lënë pas, të mos përjetohen më kurrë. Institucionet tona, të cilat mbajnë flamurin tonë, si TIKA, Drejtoria për Diasporën Turke dhe Komunitetet e Përafërta (YTB), Qendra Kulturore Turke Yunus Emre, Ziraat Bank, Turkish Airlines dhe Anadolu Agency, kanë realizuar projekte dhe aktivitete të shumta për të cilat jemi krenarë. dhe që synonte të forconte miqësinë me popullin e Malit të Zi. Gjatë mandatit tim katërvjeçar, kam punuar me përfaqësues të respektuar të sektorit privat turk, Komitetit për Marrëdhënie Ekonomike Ndërkombëtare (DEIK) dhe Këshillit të Biznesit të Turqisë dhe Malit të Zi për të rritur volumin e tregtisë dypalëshe dhe investimet e ndërsjella, si dhe për të zgjidhur problemin. problemet e kompanive tona dhe punëtorëve që punojnë këtu. Në fakt, rritja e investimeve dhe projekteve turke në Mal të Zi në vitet e fundit janë një tregues i përpjekjeve tona.

Ne punuam me zell me të gjithë anëtarët e ambasadës sonë, duke u ofruar qytetarëve tanë një gamë të gjerë shërbimesh në fushën e tregtisë, kulturës dhe ligjit, përveç çështjeve konsullore. Dera e ambasadës sonë ishte gjithmonë e hapur. Shfrytëzoj rastin të falënderoj të gjithë qytetarët tanë që kontribuan në punën tonë me mirëkuptimin, mbështetjen dhe kritikat e tyre konstruktive, si dhe kolegët e mi që punojnë 24/7 theksoi Ambasadorja e Republikës së Tyrkijesë në Mal të Zi Songul Ozan e cila tashmë është larguar nga Podgorica. Pritet që së shpejti të emrohet Ambasadori I ri I Tyrkijsë në mal të Zi e nga zyra e Ambasadës I thanë Radio Elitës  që aktiviteti i Ambasadës do të vazhdoj edhe më intensivisht në vitet e ardhëshme.

Forgot Password