Most Viewed

Categories

30 vite nga vdekja e dr. Shuajb Resulbegut

Këtë muaj mbushen 30 vite nga vdekja e një personaliteti të shquar të mjeksisë, njeriut human, mjekut të nderuar të Ulqinit dhe më gjerë, dr. Shuajb resulbegut i cili me punën e tij u bë një nga themeluesit e sherbimit gjinekologjik të Ulqinit. Merret vesht se pas kaq vitesh, Komuna e Ulqinit ka dërguar kërrkesën në ministrinlë e kulturës që një institucion në qytetitn tonë të mbajë emrin e këtij personaliteti. Fjalët janë të tepërta për këtë lloj vlerësimi, sepse së pari është vlerësimi që i bëri dr. Shuajb Resulbegu profesionit të mjekut, duke zbatuar jo vetm rregullat apo ligjet e Hipokratit, por mbi të gjitha duke i qëndruar me shumë respekt misionit që ka mjeklësia, duke u qëndruar njerëzve shumë afër, dukek zhvilluar dijet që pati duke përfaqësuar absolutisht elitën e denjlë të mjekësisë bashkëkohore. Me këtë rast duhet të veçojmë dhe angazhimin e mbeseës së dr. Shuajbit, Edina Resulbegut një intelektuale dhe humaniste nga Ulqini që angazhohet që personalitete të shquara të Ulqinit të jenë të pavdekshëm.

Forgot Password