Most Viewed

Categories

Mali i Zi sot shenon Diten e Pavaresise

Mali i Zi  sot shënon Ditën e pavarësisë. Në referendumin e mbajtur më 21 maj të vitit 2006, më se 55.5 për qind të qytetarëve janë shprehur për pavarësinë e Malit të Zi. Pavarësia e Malit të Zi është shpallur më 3 qershor, Ndërkohë që më 28 qershor të atij viti Mali i Zi u bë anëtar i 192-të i Kombeve të Bashkuara, ndërsa më 11 maj 2007 anëtar i Këshillit të Evropës. Sipas rezultateve zyrtare, pavarësinë malazeze e kanë përkrahur 230.661 qytetarë apo 55,5 për qind nga 86,3 për qind qytetarëve me të drejtë vote të cilët kanë dalë në referendum, ndërsa 185.002 apo 44,5 për qind të votuesve kanë votuar për qëndrim të përbashkët me Serbinë.

Referendumi është paraprirë nga negociatat midis blloqeve për pavarësinë dhe shtetit të përbashkët nëpërmjet diplomatit sllovak dhe ndërmjetësuesit të Bashkimit Evropian, Miroslav Lajçak.

Me rastin e Ditës së Pavarësisë, datat 21, 22 dhe 23  maj janë ditë pushimi.

Forgot Password