Most Viewed

Categories

Nderroi jete Novak Kilibarda

Ka ndërruar jetë dje në moshën 90-vjeçare profesori, shkrimtari dhe ish-politikan malazez Novak Kilibarda. Ai  u lind më 7 janar 1934 në Banjani, studimet universitare dhe doktoraturën në shkenca i kreu në Beograd. Ka punuar në Liceun e Vishegradit, në Akademinë Pedagogjike në Nikshiq dhe në Universitetin e Malit të Zi, është autor i një numri të madh romanesh dhe librash me tregime. Për veprën e tij letrare ka marrë çmimet e “Radoje Domanoviq”, “Branko Ćopić”, “Jedinstva” (për librin e vitit 1988), kooperativës letrare serbe dhe çmimin e trembëdhjetë korrikut të Republikës së Malit të Zi.

Forgot Password