Most Viewed

Categories

Emigrimi i shqiptarëve nga Mali i Zi – brengë historike

 

Radio Elita, nis realizimin e Projektit “Emigrimi i shqiptarëve nga Mali i Zi – brengë historike”

Në emisionet që do të realizojmë do të jenë të ftuar personalitete të njohur të diaspores tonë, udheheqës të shoqatave dhe asociacioneve qe tubojnë bashkëatdhetarët tanë, do të ftojmë ata që mbajnë lidhjet dhe që janë të prekur direkt nga mërgimi, por dhe mërgimtarë të cilët vijnë në vendlindje.

E ftuara e parë  në emisionin tonë është Iiriana Gjoni, pianistja shqiptare  që ka bërë famë në disa qendra  evropiane

Të bësh  karierë me muzikë klasike është një rrugë e vështirë

Ky  rrugëtim  bëhet edhe më sfidues  kur ndodhesh në vend të huaj por Iliriana, vajza  nga Ulqini i pëlqen sfidat dhe njeh vetëm  suksese.

Kur të tërë mendonin se ulësja pranë pianos ishte vendi më i rehatshem  për të  dhe tingujt ishin arma me e  fortë, Iliriana niset  drejtë një ëndrre tjetër, këtë rradhë drejtë Brukselit, apo më konkretisht drejtë Parlamentit evropian, për të shpalosur edhe atje aftësitë e saj. Iliriana Gjoni është vajza model, është Ambasadorja jonë në Evropë, që i bën nder vehtes, familjes dhe mbarë Ulqinit.

Ky emision u përkrah nga Fondi për mbrojtjen dhe realizimin e të drejtave të Pakicave në Mal të Zi.

Ky cikël emisionesh nuk përmban me doemos qëndrimet e Fondit për Ruajtjen dhe Realizimin e të Drejtave të pakicave.

 

https://radioelita.moj-radio.stream

 

Forgot Password